banner isbank

FM Ediz Gürel ve CM Yağız Kaan Erdoğmuş FIDE Online Hızlı Dünya Kupası Şampiyonu

16300552176122021 FIDE Online Küçükler ve Yıldızlar Hızlı Dünya Kupası’nda final maçları oynandı. 10 yaş genel kategorisinde CM Yağız Kaan Erdoğmuş ve 14 yaş kategorisinde FM Ediz Gürel rakiplerini mağlup ederek şampiyon olmayı başardılar.

10 yaş kategorisinde ise Hintli sporcu Ethan Vaz ile karşılaşan CM Yağız Kaan Erdoğmuş, ilk maçta beyaz taşlar ile yaptığı şah kanadı atağı ile adeta rakibine nefes aldırmadı ve maçı kazanarak avantajı eline aldı. 2. Oyunda ise bu sefer siyah taşlar ile baskılı bir oyun sergileyen sporcumuz rakibini bir de siyah taşlar ile mağlup etti. Böylece rakibini 2-0 yenen sporcumuz 10 yaş genel kategoride kupanın galibi oldu.

14 yaş kategorisinde Kazak sporcu FM Ansar Aldiyar karşısında şampiyonluk maçına çıkan FM Ediz Gürel, ilk maçta beyaz taşlar ile rakibini mağlup ederek avantajı ele geçerdi. 2. maçta ise genç sporcumuz iyi konuma geçse de kazanmak için riske girmedi ve yarım puanı alarak rakibini 1,5-0,5 mağlup etti 14 yaş genel kategoride kupanın galibi oldu.

Sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Turnuvanın ödül töreni 2 Eylül TSİ 18.00’de  gerçekleştirilecektir. 

Resmi Site: https://youth-worldcup.fide.com/