banner isbank

2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Sona Erdi

2024 milli takm-01

2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında Bursa’lı sporculardan başarı,
20 – 27 Ocak 2024 Tarihlerinde Antalya Granada otelde 2454 sporcunun katılımı ile gerçekleşen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonaları tamamlandı.
Yüz yüze yapılan 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç şampiyonasına Bursa toplamda 126 sporcu ile katılım göstermiştir, Katılım gösteren sporcularımız şampiyonada 4 kupa kazanmış ve toplamda 8 sporcumuzda milli takım havuzuna girmeye hak kazanmışlardır.

Şampiyonada
Irmak KESER 9 Yaş Kızlar Türkiye Şampiyonu
Arya AYDOĞAN 13 Yaş Kızlar Türkiye Şampiyonu
Miray AKINCI 7 Yaş Kızlar Türkiye İkincisi
Zeynep SÖNMEZ 11 Yaş Kızlar Türkiye Üçüncüsü

Bununla birlikte Milli Takım havuzuna girmeye hak kazanan diğer sporcularımız ise, İnci BUDAK 7 Yaş Kızlar, Mehmet Eymen FİRDİN 7 Yaş Genel, Poyraz BİRİNCİOĞLU 7 Yaş Genel, Merve Deniz İPEK 8 Yaş Kızlar, Zeynep Erva ÖZEN 11 Yaş Kızlar, Cem ALTUNTAŞ 12 Yaş Genel, Alara UYGUN 12 Yaş Kızlar ve Ela ASLAN 13 Yaş Kızlar kategorilerinde Milli Takım havuzuna girmeye hak kazanmışlardır.

Ayrıca milli takıma direk katılma hakkı olan sporcularımızda IM Yağız Kaan ERDOĞMUŞ, IM Ediz GÜREL ve WFM Gülenay AYDIN dir.
Milli takımda Bursa’mızı temsil edecek olan 15 Sporcumuzun başarısını tebrik ediyor, onları yetiştiren ailelerini, antrenörlerini, eğitim kulüplerini kutluyor ve sporcularımızın başarılarının devamını diliyoruz.

Ödül töreni fotoları