banner isbank

GM Yağız Kaan ERDOĞMUŞ

Bursa’nın Genç yeteneklerinden,

GM Yağız Kaan Erdoğmuş.

⭐“12 yaşında GM olmak” dedi 2020 yılında hedefleri sorulduğunda. Bugün 12 yaşında ve 6 yaşında tanıştığı ve tutkuyla devam ettiği satrançta ‘Dünya’nın en genç Büyükustası’. Üstelik dünya satranç tarihinin de en genç GM’ler sıralamasında da dördüncü sırada. İlklere imza atmayı çok seviyor GM Yağız Kaan.

⭐2021 Silver Lake Açık Satranç Turnuvası’nda 2000 ELO’yu geçerek CM (Candidate Master, Usta Adayı) olan ve ardından 2022 Svetozar Gligoric Anma Satranç Turnuvası’nda da son IM normunu almayı başararak IM (International Master, Uluslararası Usta) ünvanının sahibi olmuştu. Ve o zaman da ‘dünyanın en genç IM’si idi.

⭐Genç yaşına sayısız başarı sığdırdı Yağız Kaan. 2019 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası 8 Yaş Genel Kategorisi Avrupa şampiyonu, 2021 FIDE Online Küçükler ve Yıldızlar Hızlı Dünya Kupası 10 Yaş Genel Kategorisi şampiyonu, 2021 FIDE Online Küçükler ve Yıldızlar Hızlı Satranç Şampiyonası 10 Yaş Genel Kategorisi şampiyonu, 2021 Silver Lake Open A Kategorisi 2200 Altı Kategorisi şampiyonu, 2022 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası 11 Yaş Genel Kategorisi Avrupa şampiyonu, 2022 Dünya Yaş Grupları Hızlı Satranç Şampiyonası 12 Yaş Genel Kategorisi Dünya şampiyonu, 2022 Dünya Yaş Grupları Yıldırım Satranç Şampiyonası 12 Yaş Genel Kategorisi Dünya şampiyonu ve 2024 Uluslararası Satranç Festivali Genç Ustalar Turnuvası şampiyonu oldu.

⭐Grenke Açık Satranç Turnuvası’nda müthiş bir performansla yarışan, herkesin nefeslerini tutarak izlediği genç sporcumuz, son normunu da tamamladı ve satranç tarihindeki en genç GM’ler arasına girerek Büyükusta-Grandmaster (GM) oldu!

⭐“Satranç dâhisi” diye tanımlanan, her geçen gün başarılarıyla büyüyen Sevgili GM Yağız Kaan Erdoğmuş’u heyecanla, coşkuyla takip etmeye, attığı her adımda yanında olmaya devam edeceğiz.

Şimdi sırada Dünya Satranç Şampiyonluğu var.